Az almenükben tájékozódhatsz arról, hogy milyen feltételekkel és úton adjuk örökbe védenceinket.

Amennyiben valamely kérdésedre nem találsz választ, hívj bennünket!

06 30 741 3693

Örömmel állunk rendelkezésedre!

Mik a teendők, ha valamely gondozásunkban lévő gazdikereső megtetszett és szeretnéd őt örökbe fogadni?

Első lépésként kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségen:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Örömmel válaszolunk a benned felmerülő kérdésekre és szívesen mesélünk védencünkről részletesebben.

Amennyiben a beszélgetésünket követően úgy döntesz, hogy szeretnéd megnézni a választott cicát "életben", úgy leegyeztetünk egy időpontot, amikor személyesen is megismerkedhetsz vele.

Ha a személyes találkozás után is fennáll az örökbefogadási szándékod, úgy a megállapodás aláírását követően örökbe fogadhatod a választott cicát.

Védenceink "utógondozásaként" az örökbefogadást követő napokban illetve hetekben alkalmanként érdeklődünk az új gazditól e-mailben vagy telefonon, hogy minden rendben halad-e a beszoktatással, beváltotta-e a cica a hozzá fűzött reményeket, stb.

A gondozásunkból kikerülő cicák esetében az örökbefogadást követően néhány napig, vagy kérés esetén akár egy hétig is üresen tartjuk az adott cica kenneljét/helyét, hogy amennyiben az új gazdi az örökbefogadást követően döbben rá, hogy mégsem neki való a macskatartás, úgy előzetes egyeztetést követően haladéktalanul vissza tudjuk fogadni védencünket.

Természetesen kérjük, ha valaki hosszabb idő eltelte után érzi úgy, hogy mégsem szeretné megtartani a tőlünk elvitt cicát, akkor is hívjon bennünket! Minden egykori védencünk további sorsát szívünkön viseljük, a velük kapcsolatban előadódó problémák megoldásában szívesen vállalunk szerepet!

 A támogatásunkkal/közvetítésünkkel mentett cicák esetében (mint ahogy az "Örökbefogadás feltételei" menüben is írtuk) az örökbefogadás menetéről, a cica egészségi állapotáról, stb. az őt gondozó magánszeméllyel kell egyeztetni. Egy nagyon fontos dologra szeretnénk azonban mi felhívni a figyelmedet: az örökbefogadáskor egyeztess a cicát átadó magánszeméllyel, hogy ha mégsem tudnád megtartani a cicát, visszaviheted-e hozzá. Ha a válasza netán "nem", akkor kérünk, a cica érdekében különösen jól gondolt át az örökbefogadást (hozzájárult-e családod minden tagja, hozzájárult-e a főbérlőd, nem félted-e túlzottan a bútoraidat, ha van már másik kis kedvenced, el fogják-e fogadni egymást, stb.)!!! Ha hazaviszed a cicát, de megtartani mégsem tudod, ez esetben hívj minket! Minden erőnkkel azon leszünk, hogy segítsünk a cica elhelyezésében!

Alapítványunk oldalán két almenüben találod a gazdikereső cicákat.

 

A "Más gazdikeresők" almenüben úgynevezett lakossági hirdetéseket találsz. Ezekről a cicákról és az örökbefogadásuk feltételeiről, menetéről minden esetben a hirdetésben megadott elérhetőségeken, a cicát hirdető magénszemélynél tudsz érdeklődni.

 

Az "Alapítványunk gazdira váró cicái" almenüben kétféle kezdetű hirdetést találhatsz:

1. "A Mimóza Macskamentő Alapítvány gondozásában..."

2. "A Mimóza Macskamentő Alapítvány támogatásával/közvetítésével..."

Hogy mi a különbség?

Az Alapítványunk gondozásában lévő gazdikeresőkről minden tekintetben mi gondoskodunk, mentésüket (elhelyezés, ellátás, stb.) és gazdihoz adásukat 100%-ban mi és önkénteseink finanaszírozzuk és intézzük.

Az Alapítványunk gondozásában lévő cicák kizárólag hivatalos megállapodás útján, saját részre fogadhatók örökbe. Az Örökbefogadási megállapodást csak nagykorú személy írhatja alá. 

Egyes cicáknál a rá jellemző tulajdonságai miatt külön kritériumok is előfordulhatnak, mint például kizárólag lakásban tartásra adjuk, vagy kizárólag egyedüli cicának, vagy kisgyermekek mellé nem vihető, stb. Ezekről az egyedi feltételekről az adott cica után érdeklődő gazdijelölteket minden esetben tájékoztatjuk, valamint a cicára kitöltött konkrét megállapodásban feltüntetésre kerülnek.

 

A cicákat nem eladjuk, hanem örökbe adjuk, ezért "áruk" nincsen, azonban Alapítványunk köszönettel fogad jelképes összegű adományt az örökbefogadás alkalmával. (Minden cicánk parazitamentesítve van, az ivarérett korúak -néhány kivételes esettől eltekintve- ivartalanítva vannak, némelyikük oltva vagy chippezve. Az adománnyal ezek költségeihez lehet hozzájárulni.)

Az Alapítványunk támogatásával/közvetítésével gazdit kereső cicák helyhiány miatt ugyan nem tudtak közvetlenül hozzánk kerülni, de vagy a megtalálóik vállalták elhelyezésüket és így megmentésüket, a mi segítségünkkel, vagy hirdetés útján találtunk nekik ideiglenes befogadót, stb. Ezekben az esetekben az adott cica nem nálunk, illetve nem valamely önkéntesünknél van, hanem magénszemélynél, és többnyire mi gondoskodtunk, illevte gondoskodunk pl. a cica élelemzéséről, parazitamentesítéséről, ingyenes vagy kedvezményes ivartalanításáról, stb. (esetenként eltérően)

Ezeknek a hirdetéseknek a végén többnyire fel van tüntetve a cicát gondozó magénszemélynek az elérhetősége is (ha mégsem, alapítványunk telefonszámán kikérhető), s az örökbefogadás feltételeiről, menetéről az illetőnél lehet érdeklődni (irat-e megállapodást és ha igen, az mit ta rtalmaz, kér-e az illető valamit a cicáért, stb.). 

Mivel ezek a cicák nincsenek közvetlenül a gondozásunkban (csak pl. küldjük nekik az eledelet, parazitamentesítő szereket, stb.), ezért aktuális állpotukról, egészségükről, stb. is az őket gondozó magánszemélynél lehet tájékozódni és az esetleges félreinformálásért Alapítványunk felelősséget vállalni nem tud.

 

Az általunk használt Örökbefogadási megállapodás néhány lényeges pontját az alábbiakban kiemelve összefoglaltuk: 

 

Az örökbefogadó a macskát

 

- Alapítványunk tudta és beleegyezése nélkül tovább nem adhatja, el nem ajándékozhatja,

- utcára ki nem rakhatja, állategészségügyi telepre vagy menhelyre be nem adhatja (ha nem tudja tovább tartani, előzetes egyeztetést követően Alapítványunkhoz kell visszajuttatnia),

- köteles a mindenkori, hatályos állatvédelmi törvényeknek megfelelően tartani (gondoskodik biztonságáról, élelmezéséről, orvosi ellátásáról, stb.).

Az örökbefogadó hozzájárul ahhoz és lehetőséget biztosít arra, hogy az Alapítvány alkalmanként érdeklődhessen a macska hogyléte felől.

Az örökbefogadó vállalja, hogy a macska esetleges eltűnéséről haladéktalanul értesíti az Alapítványt.

 

Örökbefogadás menete